Úvod > recepty > Jak přežít Silvestra

Jak přežít Silvestra

Rubrika: Recepty (nejen) z cest    Vyšlo:
Autor:    Google+  Foto: Myrecipes, SXC
Jak přežít Silvestra

Starým Mayům to evidentně nějak nevyšlo, a tak nám rok 2012 doběhl až do samotného závěru. Abychom ale přežili i ten poslední den ve zdraví, bude dobré si zopakovat pár léty prověřených rad. A nabídneme i něco pro chuť…
 
Silvestrovský základ
Pokud si chcete o silvestrovské noci přiťuknout a vědět o tom, měli byste se před večerní oslavou pořádně najíst. Jídlo nezanedbávejte ani v průběhu večera a k alkoholu pijte také nealko – ideálně vodu.
 
Nemíchat
Prokládat panáky pivem nebo vínem sice může vypadat jako náramná legrace, ale zaručujeme vám, že druhý den se bude smát někdo jiný, zatímco vy budete tiše úpět.
 
Zrádné bublinky
Víte, že oxid uhličitý urychluje vstřebávání alkoholu? Pozor tedy na šampaňské a vody s bublinkami.

 

 

Jak zmírnit kocovinu
Pokud se vám silvestrovská oslava přece jenom vymkne z rukou, snažte se před spaním vypít hodně vody. Ráno si místo zbytků cukroví dejte snídani na vidličku: vejce, kyselé rybičky, fantastická je vydatná polévka – slepičí, hovězí, česnečka…
 
Zapomeňte na…
- oblíbené vyprošťováky s kapkou něčeho ostřejšího. Nejenom že mohou přitížit, ale zbytečně si tak udržujete hladinku.
- kávu či kolu, sice vás na oko povzbudí, ale rozhodně nesníží alkohol v krvi.
- šumivá a jiná ,,céčka“, nepomohou, navíc si při předávkování můžete způsobit zažívací potíže.

 

 

Zmínili jsme šampaňské. Jedna sklenka vám samozřejmě neuškodí. A můžete si ji dát např. v Mimosa želé. Pokud znalcům název připomíná koktejl Mimosa, je to správně. Tato varianta je připravena jako lahodné želé, které může být příjemným zpestřením nejenom silvestrovských oslav.
 
A jak na něj:
Budete potřebovat:
1 a půl šálku vychlazeného šampaňského nebo sektu
2 malé sáčky práškové čiré želatiny bez příchuti
2 a půl šálku pomerančové šťávy
sklenička medu z pomerančových květů
na ozdobu: plátky pomeranče, snítky máty

 

 

Postup:
1. Nalijte šampaňské nebo sekt do velké nádoby. Povrch posypte želatinou a odložte stranou.
2. Do malého kastrůlku nalijte med, přidejte pomerančovou šťávu a vše za občasného míchání zahřívejte, dokud se tekutiny nespojí.
3. Horkou směs přidejte do šampaňského a míchejte pět minut, nebo dokud se želatina nerozpustí. Rozlijte do sklenic na šampaňské a dejte vychladit.
4. Před podáváním ozdobte plátky pomeranče a máty.

 

 

Víte, že…
…legendární koktejl Mimosa se původně jmenoval Buck´s Fizz? Jméno Mimosa získal díky své barvě, která připomíná barvu květů mimózy. Jako první ho připravil v roce 1921 barman z amerického Buck´s Clubu. Byť se prvenství často připisuje barmanům z pařížského Hotelu Ritz, kteří v roce 1925 připravili obdobný koktej ozdobený třešní. Nutno dodat, že od té doby vznikla řada jeho modifikací…




Najdete nás na Facebooku: Facebook




Koupelny ERBES - rekonstrukce koupelen
Rekonstrukce koupelen a bytových jader. Grafický návrh ZDARMA, kompletní servis, garantovaná kvalita a příznivé ceny! Nová koupelna za několik dní.

Levné povlečení pro tebe!
V obchodě Tvoje povlečení najdete hladké bavlněné povlečení, oblíbené mikrokrepové a krepové povlečení, které nemusíte žehlit, flanelové povlečení i luxusní saténové povlečení.



reklama