Úvod > recepty > Gourmeti se sjíždějí do Prahy

Gourmeti se sjíždějí do Prahy

Rubrika: Recepty (nejen) z cest    Vyšlo:
Autor:    Google+  Foto archiv autora
Gourmeti se sjíždějí do Prahy

Jak to tak vypadá, Praha se „tlačí“ na přední místa mezi metropole gastronomie. Dosahuje kvalit Paříže, Londýna, Říma, a přitom si zachovává svůj původní charakter. I proto se dnes otevírají brány již druhého ročníku PRAGUE FOOD FESTIVAL 2008.
 
Neochutnali jste ještě nikdy jídla od světově uznávaného anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye? A co vám říká pojem Czech Cuisine Nouvelle, jehož autorem je další slavný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Nebo byste možná chtěli poznat toho, který přinesl do Prahy první michelinovskou hvězdu (ocenění špičkových kvalit kuchyně i celé restaurace)…
Tak toto všechno se vám může splnit, pokud dnes či během víkendu navštívíte Prague Food Festival, který se koná na pražském Žofíně (od 12-22.hod).

 

Kdo se účastní
Delikatesy, které zde potěší oko, nos i žaludek pocházejí z kuchyní restaurací, které se umístily v TOP 100 nezávislé ankety Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2007. Vybírali je nezávislí hodnotitelé prostřednictvím dlouhodobé veřejné ankety. Ostatně, do příští edice se se svým hodnocením můžete zapojit i vy.
 
Co se bude dít
Nebývá to tak často, aby mistr kuchař prozradil něco ze svých tajemství. Tentokrát se mistři vařečky rozhodli předvést nejenom jak se připravují vybrané pokrmy, ale také naučit diváky různé kuchařské fígle. V rámci ,,cooking show“ uvidíte a hlavně ochutnáte snoubení vína s jídlem. Rozhodně byste si neměli nechat ujít ukázku sabráže nebo-li sekání sektu šavlí v podání Stanislava Šumpíka, mistra republiky v otevírání sektů touto metodou z roku 2005.
Letošní ročník festivalu rozhodně nezapomíná na děti a nabízí jim možnost vyzkoušet si cukrářské umění na vlastní kůži a samozřejmě také soutěže v kuchařských dovednostech. Soutěžit ale můžete i vy o výhru v podobě večeře v nejlepší restauraci roku 2008.
Rozhodně nebude chybět hudební doprovod v podobě brazilských rytmů, ale zazní i folk, bigbeat, etno či bossa nova. 
 
Kolik to stojí
Za cenu vstupného 350 Kč dostanete 10 ks Grandů, tedy umělých žetonů, za které si můžete nakupovat různé dobroty jako restované mušle nebo krevety, thajské speciality, japonské sushi, italské a „rybí“ vychytávky, které jsou běžně k dostání v restauracích těch nejvyšších kategorií, ale zde navíc za cenu více než mírnou. 




reklama