Úvod > recepty
Když se řekne bruschetta…

Když se řekne bruschetta…

Vyšlo: 26.08.2017  Přečteno: 28732x

…řeč je o plátku opečeného chleba s ,,něčím nahoře“. Obyčejná topinka, namítnul by leckdo. Gurmáni ovšem vědí, že kouzlo tohoto italského předkrmu tkví v jeho jednoduchosti a kombinaci prvotřídních chutí…   Celý článek...

Za tajemstvím cejlonských čajů Basilur s Romanem Vaňkem

Za tajemstvím cejlonských čajů Basilur s Romanem Vaňkem

25.5.2017 Přečteno: 1618x

Roman Vaněk, hvězdný autor pořadu Pekla na talíři či zakladatel Pražského kulinářského institutu, se zajel podívat na zoubek výrobě čajů Basilur – a tom přímo ke zdroji na cejlonské plantáže.  Celý článek...

Svatomartinská husa na červeném víně

Svatomartinská husa na červeném víně

11.11.2014 Přečteno: 14088x

Rok utekl jako voda a i když Martin ani letos na bílém koni nepřijede, nic nám nebrání pochutnat si na jednom z oblíbených receptů, tentokrát dle šéfkuchaře restaurace U Johana ve Zlíně.   Celý článek...

Svatomartinské víno – připijte si na oslavu tradice i svátku sv. Martina

Svatomartinské víno – připijte si na oslavu tradice i svátku sv. Martina

05.11.2014 Přečteno: 22046x

Podle lidové pranostiky nám sice svátek sv. Martina přináší první sníh, ale tento den očekávají s napětím i milovníci vín, protože 11. 11. v 11 hodin se otevírají první láhve mladého vína, pocházejícího z podzimní sklizně, tzv. Svatomartinská. A jak říkají vinaři, pokud se Svatomartinské víno vyvede, znamená to, že bude kvalitní celý ročník…  Celý článek...

Umřel vám čaj, víte o tom?

Umřel vám čaj, víte o tom?

15.9.2014 Přečteno: 15828x

Víte, který čaj je nejkvalitnější a našemu zdraví nejvíce prospěšný? Je to takový čaj, při jehož výrobě byly striktně dodrženy postupy pro pěstování, sklizeň, rychlé zpracování a zabalení do neprodyšných obalů. Takže tím prvním, kdo ocení jeho jedinečnou chuť, je konečný zákazník. To je skutečně „živý“ čaj.   Celý článek...

La Rioja – perla mezi španělskými víny a první španělská DOCa apelace

La Rioja – perla mezi španělskými víny a první španělská DOCa apelace

29.1.2014 Přečteno: 17106x

Jsou místa na světě, kde je Rioja prakticky synonymum pro španělská vína a není ani divu. Kvalitu jim totiž zajišťuje přísné dodržování španělského vinařského zákona a značka DOCa. Že nevíte, co to je? Pohodlně se tedy usaďte a začtěte se s námi.   Celý článek...

Lahodné mořské potvory zn. rychle

Lahodné mořské potvory zn. rychle

30.3.2013 Přečteno: 15466x

Mořské ryby a mořské plody jsou skvělé potraviny, ze kterých můžete uvařit famózní pokrmy. Jejich konzumace se doporučuje kardiakům, lidem s problémy s cholesterolem, těhotným a během diet. Mimo řadu prospěšných látek totiž obsahují i nenasycené mastné kyseliny Omega 3, které pozitivně ovlivňují činnost cév, mozku, a pomáhají rozpouštět cholesterol v krvi.  Celý článek...

Jak se rodí vína na svaté Kláře?

Jak se rodí vína na svaté Kláře?

23.2.2013 Přečteno: 13454x

Zavítáte-li na svých výletech do Botanické zahrady hlavního města Prahy v Troji, nezapomeňte se zastavit na vinici svaté Kláry. Jedna z nejstarších pražských vinic, jejíž historie se datuje do roku 1228, prošla během své historie mnoha proměnami a nejenom proto je zajímavým cílem k celoročním procházkám.   Celý článek...

Za tajemstvím bublinek

Za tajemstvím bublinek

2.2.2013 Přečteno: 11320x

Oslavy nového roku jsou sice za námi, ale osobně si myslíme, že mnoho příležitostí otevřít si lahvinku sektu nebo šampaňského se najde i v průběhu letošního roku. Spíše však sáhneme po sektu než pravém šampaňském, jehož nákup by znamenal citelný zásah do rodinného rozpočtu. Pokud vás zajímá jaký je rozdíl mezi pravým šampaňským a sektem a jak se pravé šampaňské vyrábí, začtěte se do dnešního článku.  Celý článek...

Jak přežít Silvestra

Jak přežít Silvestra

31.12.2012 Přečteno: 11104x

Starým Mayům to evidentně nějak nevyšlo, a tak nám rok 2012 doběhl až do samotného závěru. Abychom ale přežili i ten poslední den ve zdraví, bude dobré si zopakovat pár léty prověřených rad. A nabídneme i něco pro chuť…   Celý článek...

Tipy na štědrovečerní menu

Tipy na štědrovečerní menu

22.12.2012 Přečteno: 12964x

V mnoha rodinách bývá o Štědrém dni k večeři tradiční menu – rybí polévka a ryba s bramborovým salátem. Tato tradice má své opodstatnění v minulosti, kdy se ryba nepovažovala za maso, a tak splňovala podmínku postního jídla. Navíc byla dostupná pro spoustu lidí. 24. prosince se proto na talíři objevoval nejenom kapr, ale také lín, sumec a další ryby, obvykle připravené nasladko…  Celý článek...

Vína z barikových sudů

Vína z barikových sudů

20.12.2012 Přečteno: 20800x

Možná najdete o letošních Vánocích pod stromečkem víno, na kterém bude označení „barrique“. Co se skrývá pod tímto názvem, vám odtajníme v dnešním článku. Každopádně vás nečeká žádné zklamání, ale láhev s obsahem plným rozmanitých vůní a chutí.   Celý článek...

1 2 3 4 5 6 7 Další
reklama








Nábytek

Polský nábytek

Cestování

Jižní Tyrolsko

Souvislosti

Život na jedno použití

Hobby

Inspirace a nápady