
Podzimní sklenka zdraví - burčák
6.9.2008 Přečteno: 37054xPrvní hrozny révy vinné jsou sklizeny a vinaři a milovníci vína ochutnávají burčák - ,,to“ první, co vzniká během kvašení hroznů ve sklepích. Celý článek...

Alpy, Seiser Alm a špenátové taštičky
14.8.2008 Přečteno: 29332xProjíždíte-li hlubokým údolím od Brennerského průsmyku dále do Itálie, možná ani netušíte, kolik krásy se ukrývá za vysokými kopci, které míjíte kolem sebe. Jedním z nejkrásnějších koutů dolomitské přírody je náhorní vápencové plato Seiser Alm. Celý článek...

Jižní Tyrolsko vinařskou stezkou
5.8.2008 Přečteno: 26636xMajestátně se tyčící vrcholky italských Dolomit důstojně shlížejí do malých, sem tam slunečními paprsky rozzářených údolíček, které obklopují hluboké lesy a voňavé stráně. Skrývají se v nich nejenom malebné vesničky, ale také stradi di vini neboli vinné cesty. Celý článek...

Chryzantéma - ozdoba každé letní párty
31.7.2008 Přečteno: 21272xI květina se může stát královnou letních večírků. Jenom musíte vybrat tu správnou, která vydrží bujaré oslavy a ještě vás svěží přivítá do dalšího dne. Celý článek...

Kluci v akci 4
17.7.2008 Přečteno: 57014xDva tak trochu rozpustilí kuchaři, neboli Kluci v akci po čtvrté, tentokrát vaří se známými osobnostmi, kolegy kuchaři i dalšími milovníky dobrého jídla a pití v nejrůznějších scenériích, jako jsou hájenka v Brdech, kubánský bar, ruská hospůdka... Celý článek...

Gourmeti se sjíždějí do Prahy
20.6.2008 Přečteno: 8210xJak to tak vypadá, Praha se „tlačí“ na přední místa mezi metropole gastronomie. Dosahuje kvalit Paříže, Londýna, Říma, a přitom si zachovává svůj původní charakter. I proto se dnes otevírají brány již druhého ročníku PRAGUE FOOD FESTIVAL 2008. Celý článek...

Vyberte si k pokrmu správné víno! Aneb kudy na dezerty.
6.6.2008 Přečteno: 26246xMnohému laikovi se nad představou, že by měl poctivý máslový dort zapíjet vínem, točí hlava. A sýr jako zákusek? Není nad smažák, namítne další. Ale neznalcům budiž odpuštěno, protože netuší, o co přichází. Celý článek...

Vyberte si k pokrmu správné víno!
25.5.2008 Přečteno: 11206xHarmonie je harmonií jen když má kontrast a akcent, napsal jistý čínský filosof. A tato věta by měla být mottem i všem těm, kteří se snaží snoubit víno a jídlo. Celý článek...

Vůně jihotyrolského špeku
9.5.2008 Přečteno: 29214xZachovalá krajina, čistý a svěží vzduch, původní tradice a kultura. Tak oblast Alto Adige nebo-li Jižního Tyrolska ukazuje světu, jak může žít člověk s přírodou v dokonalé harmonii a přitom ještě produkovat neuvěřitelné gurmánské dobroty. Celý článek...

Vodní gril očima uživatele
22.4.2008 Přečteno: 84306xPřed časem jsem zde psal v rubrice Šetřit se nevyplácí o tom, proč nešetřit na kvalitní pokládce podlahy . Nyní bych se s vámi rád podělil o zkušenosti s věcí, které jsem na začátku nevěřil, připadala mi nesmyslná,ale která mě o své kvalitě přesvědčila. Jde o vodní gril. Celý článek...

Jím a mládnu aneb Anti-aging na talíři
18.4.2008 Přečteno: 14352xŽe lidstvo touží po věčném mládí je věc známá už od nepaměti. Stačí si jen vzpomenout na císaře Rudolfa II. a jeho snahu objevit elixír mládí. Ale nakolik jsou takové touhy reálné? Odpovědí moderní doby je tzv. anti-aging medicína, neboli medicína proti stárnutí. Celý článek...

Jak voní Švýcarsko
14.4.2008 Přečteno: 16854xMyslíte čokoládou, horským vzduchem či rozkvetlými loukami? To nepochybně. Ale „odér“, o kterém bude řeč dnes, se skrývá ve skromné dřevěné krabičce s názvem slibujícím doslova manu nebeskou - Vacherin Mont-d'Or… Celý článek...