Úvod > recepty > Recepty (nejen) z cest
Za tajemstvím cejlonských čajů Basilur s Romanem Vaňkem

Za tajemstvím cejlonských čajů Basilur s Romanem Vaňkem

Vyšlo: 25.5.2017

Roman Vaněk, hvězdný autor pořadu Pekla na talíři či zakladatel Pražského kulinářského institutu, se zajel podívat na zoubek výrobě čajů Basilur – a tom přímo ke zdroji na cejlonské plantáže.  Celý článek...

Svatomartinská husa na červeném víně

Svatomartinská husa na červeném víně

11.11.2014 Přečteno: 13420x

Rok utekl jako voda a i když Martin ani letos na bílém koni nepřijede, nic nám nebrání pochutnat si na jednom z oblíbených receptů, tentokrát dle šéfkuchaře restaurace U Johana ve Zlíně.   Celý článek...

Když se řekne bruschetta…

Když se řekne bruschetta…

10.4.2014 Přečteno: 27208x

…řeč je o plátku opečeného chleba s ,,něčím nahoře“. Obyčejná topinka, namítnul by leckdo. Gurmáni ovšem vědí, že kouzlo tohoto italského předkrmu tkví v jeho jednoduchosti a kombinaci prvotřídních chutí…   Celý článek...

La Rioja – perla mezi španělskými víny a první španělská DOCa apelace

La Rioja – perla mezi španělskými víny a první španělská DOCa apelace

29.1.2014 Přečteno: 16322x

Jsou místa na světě, kde je Rioja prakticky synonymum pro španělská vína a není ani divu. Kvalitu jim totiž zajišťuje přísné dodržování španělského vinařského zákona a značka DOCa. Že nevíte, co to je? Pohodlně se tedy usaďte a začtěte se s námi.   Celý článek...

Lahodné mořské potvory zn. rychle

Lahodné mořské potvory zn. rychle

30.3.2013 Přečteno: 14928x

Mořské ryby a mořské plody jsou skvělé potraviny, ze kterých můžete uvařit famózní pokrmy. Jejich konzumace se doporučuje kardiakům, lidem s problémy s cholesterolem, těhotným a během diet. Mimo řadu prospěšných látek totiž obsahují i nenasycené mastné kyseliny Omega 3, které pozitivně ovlivňují činnost cév, mozku, a pomáhají rozpouštět cholesterol v krvi.  Celý článek...

Za tajemstvím bublinek

Za tajemstvím bublinek

2.2.2013 Přečteno: 10992x

Oslavy nového roku jsou sice za námi, ale osobně si myslíme, že mnoho příležitostí otevřít si lahvinku sektu nebo šampaňského se najde i v průběhu letošního roku. Spíše však sáhneme po sektu než pravém šampaňském, jehož nákup by znamenal citelný zásah do rodinného rozpočtu. Pokud vás zajímá jaký je rozdíl mezi pravým šampaňským a sektem a jak se pravé šampaňské vyrábí, začtěte se do dnešního článku.  Celý článek...

Jak přežít Silvestra

Jak přežít Silvestra

31.12.2012 Přečteno: 10778x

Starým Mayům to evidentně nějak nevyšlo, a tak nám rok 2012 doběhl až do samotného závěru. Abychom ale přežili i ten poslední den ve zdraví, bude dobré si zopakovat pár léty prověřených rad. A nabídneme i něco pro chuť…   Celý článek...

Tipy na štědrovečerní menu

Tipy na štědrovečerní menu

22.12.2012 Přečteno: 12616x

V mnoha rodinách bývá o Štědrém dni k večeři tradiční menu – rybí polévka a ryba s bramborovým salátem. Tato tradice má své opodstatnění v minulosti, kdy se ryba nepovažovala za maso, a tak splňovala podmínku postního jídla. Navíc byla dostupná pro spoustu lidí. 24. prosince se proto na talíři objevoval nejenom kapr, ale také lín, sumec a další ryby, obvykle připravené nasladko…  Celý článek...

Vína z barikových sudů

Vína z barikových sudů

20.12.2012 Přečteno: 20256x

Možná najdete o letošních Vánocích pod stromečkem víno, na kterém bude označení „barrique“. Co se skrývá pod tímto názvem, vám odtajníme v dnešním článku. Každopádně vás nečeká žádné zklamání, ale láhev s obsahem plným rozmanitých vůní a chutí.   Celý článek...

Příručka správného milovníka vín

Příručka správného milovníka vín

10.11.2012 Přečteno: 7878x

Na rozdíl od první sněhové nadílky, s níž si letošní sv. Martin poněkud pospíšil a mnohým z nás přidělal pořádné vrásky na čele, na jeho zítřejší svátek se nepochybně všichni těšíme. Tedy obzvlášť milovníci vín. Pokud je ale pro vás víno zatím velkou, byť lákavou neznámou, nenechte si svatomartinské otvírání mladých ročníků letos uniknout.  Celý článek...

Lov na houby...

Lov na houby...

13.10.2012 Přečteno: 8638x

Kdybyste někde ve světě počátkem podzimu prohlásili, že vyrážíte na houby, budou si klepat na čelo. U nás z vás budou maximálně tahat rozumy, kam chodíte a která místečka jsou ta nejlepší... Sbírání hub nebo jejich hledání, to podle toho, jak úspěšní jste houbaři, je tak trochu naší specialitou. Navíc je umíme připravovat na nepřeberné množství způsobů.  Celý článek...

1 2 3 4 5 Další
reklama








Nábytek

Polský nábytek

Cestování

Jižní Tyrolsko

Souvislosti

Deprese jako životní styl

Hobby

Inspirace a nápady